Bilogora outdoor 004

Bike&bed Bilogora / Moslavina / Papuk

Kriteriji

 1. INFORMACIJE O BICIKLISTIČKOJ I TURISTIČKOJ PONUDI
  općenite informacije o biciklističkim i ostalim turističko-ugostiteljskim uslugama u okolici i o biciklističkim stazama, dostupnost informativnih materijala, savjeti za planiranje vožnje, kontakt-telefon, biciklističko znanje osoblja u objektu, dostupan internet
 2. PROSTOR ZA BICIKLE I OPREMU
  izdvojene, dobro osigurane i lako dostupne prostorije za čuvanje bicikala i prtljage, punjenje baterija za e-bicikle, nosači bicikala
 3. SERVIS I POPRAVAK BICIKALA
  opremljenost alatom, priborom i sredstvima za održavanje i popravak bicikala, mogućnost prijevoza do obližnjeg servisa, osposobljena osoba za pomoć pri servisiranju, ponuda rezervnih dijelova
 4. MOGUĆNOST PRANJA I SUŠENJA ODJEĆE
 5. NAJAM BICIKALA I OPREME
 6. PRIJEVOZ BICIKLISTA, BICIKALA I OPREME, BESPLATNO ILI UZ NAPLATU
  prijevoz biciklista i opreme u slučaju kvara, prijevoz do ostalih oblika prijevoza, do idućih smještajnih objekata
 7. PREHRANA PRILAGOĐENA BICIKLISTIMA
  prilagođena prehrana, dodatna prehrana, dodatni obroci
 8. OSTALO
  dostupna pitka voda, dostupna prva pomoć, usluga masaže, parkiralište, dodatni programi

Što je Bike&Bed?

Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Bjelovarsko-bilogorskoj Županiji (staze, biciklistički vodiči, pružanje specijalističkih usluga poput najma, servisa i prijevoza bicikala, informacije o manifestacijama i slično).

Objekti u sustavu Bike&Bed redovito se promoviraju putem različitih promotivnih kanala u turističko-gospodarskom sektoru Bjelovarsko-bilogorske Županije (TZ Bjelovarsko-bilogorske Županije, Bjelovarsko-bilogorska Županija, lokalne turisti¢ke zajednice, smještajni objekti, organizatori manifestacija i drugi)

Tko se može prijaviti?

Iskazati interes za uvrštenje u Bike&Bed sustav može bilo koji pružatelj usluga smještaja koji smatra da može zadovoljiti tražene kriterije: apartmani, kuće za odmor, boutique hoteli, hoteli, agroturizmi (s ponudom smještaja)...

Nakon inicijalne prijave i kontakta s Bike&Bed savjetnikom, uvrštenje u sustav moguće je nakon zadovoljavanja svih traženih uvjeta

Što se dobiva uvrštenjem?

Ulaskom u Bike&Bed sustav Bjelovarsko-bilogorske Županije uručuje Vam se certifikat i službena tabla za pročelje objekta, kao dokaz o uvrštenju u sustav.

Vas će smještajni objekt biti besplatno promoviran kroz brojne službene materijale - putem službene web-stranice www.bbz.hr, promotivnim tiskanim materijalima, online promocijom, promocijom u suradnji s manifestacijama i slično.

Koja je cijena?

Pregled i uvrštenje objekta u Bike&Bed besplatni su. S Vaše strane potrebna je minimalna investicija u prostor za bicikle, osnovne alate i opremu, kako biste u Vašem objektu pružili uvjete koji su traženi u Bike&Bed sustavu.

O kojem se obimu investicije radi, saznat ćete od naših savjetnika prilikom njihovog obilaska Vašeg objekta.

Međutim, pored investiranja u opremu i objekt, potrebno je da uložite u Vaše znanje i kompetencije! Potrebno je da imate informacije i odgovore na pitanja koja bi mogla zanimati vaše goste bicikliste, što će Vas i Vaš objekt prikazati kao istinski Bike&Bed objekt.

Za ovu vrstu kompetencije potrebno je malo vremena i truda, a ne iziskuje novčano ulaganje.

Sam certifikat traje dvije godine, nakon čega je potrebno izvršiti kontrolni pregled.

Kategorije objekata

Objekti su svrstani u sljedeće kategorije:

 • Bike&Bed - manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za odmor ili agroturizama (s mogućnošću smještaja). Ovoj skupini objekata omogućen je ulaz u svim razinama kvalitete. Ova je ujedno i najbrojnija skupina koja olakšava jednu od temeljnih ideja Bike&Bed sustava: putovanje gostiju iz dana u dan, uz noćenje svake večeri na drugom mjestu - u drugom objektu.
 • Boutique Bike hotels - mali tzv. obiteljski hoteli. Nude odličnu kombinaciju personaliziranog pristupe gostima i višu kvalitetu usluge, čime su odličan odabir za goste različitog profila. Mnogu njihovi gosti godinama se vraćaju nakon prvog boravka, Sto potvrđuje dobar omjer usluge i cijene.
 • Bike hotels - hoteli s većim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima. Zbog već postojećeg kadrovskog i infrastrukturnog kapaciteta, od ovakvih se objekata traži viši rang kvalitete i obima usluga.

Bike&Bed savjetnici

Nakon prijave za uvrštenje u sustav Bike&Bed, naši savjetnici će Vas uskoro posjetiti, pregledati Vaš objekt te Vam dati savjete kako se najbolje i najefikasnije prilagoditi kriterijima Bike&bed sustava i iskoristiti Vaš potencijal. Oni će vršiti inicijalni pregled, ali i periodične i kontrolne obilaske, u cilju zadržavanja i poboljšavanja kvalitete samog objekta.

Oko sustava Bike&Bed uglavnom ćete komunicirati s jednim savjetnikom zaduženim za Vaše područje, koji će dobro poznavati Vaš objekt, specifične uvjete poslovanja i Vaše potrebe.

  Cikloturizam BBŽ