Cikloturizam BBŽ

Županija prikrivenih draži

Bjelovarsko-bilogorska županija najistočnija je županija središnje Hrvatske. Prostire se većim dijelom lonjsko-čazmanske zavale, a okružju je pristranci Bilogore, Papuka i Moslavačke gore.

Zemljopisni položaj Županije pogoduje razvoju lovno-ribolovnoga i seoskog turizma kao jednog od najvećih potencijala daljnjega turističkog razvoja Županije. Zbog prirodnih blagodati kojima raspolaže, u Daruvaru se na temeljima Daruvarskih toplica - specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju razvio poseban oblik zdravstvenoga turizma prepoznatljiv u RH i šire.

Taj suvremeni centar očuvanja zdravlja, nenametljivo je uklopljen u prirodu, na samim izvorima ljekovite termalne vode, okružen višestoljetnim parkom.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima raznolik krajolik koji pruža brojne mogućnosti za razvoj cikloturističke ponude. Biciklističke staze nalaze se na području cijele županije i na obodu županije.

Želim saznati više!

Županija prikrivenih draži

Bike&Bed smještaj

Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Bjelovarsko-bilogorskoj Županiji (staze, biciklistički vodiči, pružanje specijalističkih usluga poput najma, servisa i prijevoza bicikala, informacije o manifestacijama i slično).

Objekti u sustavu Bike&Bed redovito se promoviraju putem različitih promotivnih kanala u turističko-gospodarskom sektoru Bjelovarsko-bilogorske Županije (TZ Bjelovarsko-bilogorske Županije, Bjelovarsko-bilogorska Županija, lokalne turističke zajednice, smještajni objekti, organizatori manifestacija i drugi)